Merkregistratie Benelux

De Benelux (Belgiƫ, Nederland en Luxemburg) is partij bij de Overeenkomst van Madrid, het Protocol van Madrid en de Europese Gemeenschap. Merkbescherming wordt bereikt door registratie.

Merkregistratie: vereisten

Een handelsmerk moet worden aangevraagd bij het Bureau voor Intellectuele Eigendom van Berlijn. Een volmacht is niet vereist. Buitenlandse aanvragers hebben geen binnenlandse registratie nodig.

Merkregistratie: procedure

Het sollicitatieproces omvat een examen om absolute redenen; het officiƫle onderzoek is stopgezet. Tekens die bij onderzoek niet als onderscheidend worden aangemerkt, kunnen worden ingeschreven als zij door gebruik onderscheidend vermogen verkrijgen. Na controle van de formaliteiten en de absolute redenen wordt de aanvraag gepubliceerd in het merkenregister ten behoeve van oppositie.

Merkregistratie: duur

Een merkregistratie in de Benelux is 10 jaar geldig vanaf de depotdatum. De registratie kan in periodes van 10 jaar worden verlengd.

Merkregistratie: methoden:

Er zijn verschillende methoden om uit te kiezen.

Nationale registratie:

Als u uw merk alleen in de Benelux wilt registreren, hoeft u alleen maar een nationale registratie aan te vragen.

Europeese Unie:

Aangezien Duitsland lid is van de Europese Unie, kan merkbescherming worden bereikt door een gemeenschapsmerk te registreren, dat 10 jaar geldig is in alle landen van de Europese Unie. Dit is het EU-handelsmerk.